Wat is Microcement/Microbeton?

Microcement en microbeton zijn een cementgebonden milieubewuste afwerking voor vloeren en wanden, die net even anders is dan een traditionele gietvloer of tegel. Vaak wordt Microcement en Microbeton vergeleken met Beton Ciré en andere soorten gietvloeren. Doordat het met de hand wordt aangebracht is elke vloer uniek! Dit in tegenstelling tot een gietvloer, deze wordt gegoten. Het gemêleerde effect van een Microcement of Microbeton afwerking geeft uw vloer een elegante en natuurlijke karakter. Microcementvloeren hebben een industriële, speelse en warme uitstraling.

Microcement bestaat uit natuurlijke ingrediënten en kan toegepast worden op vrijwel elke egale ondergrond, zowel binnen als buiten. Het kan zelfs over bestaand tegelwerk worden toegepast, dat scheelt een hoop sloopwerk en overlast!
Met microcement creëert u naadloze vloeren, wanden en of complete badkamers, kortom naadloos, industrieël en het belangrijkste is makkelijk tot weinig in onderhoud.
Microcement toepassen kan in complete badkamers, woonvloeren, over keukenbladen en zelfs in zwembaden!

Wat kost Microcement/Microbeton?

Microcement en Microbeton hebben een hoge slijtvastheid en hardheid en is daarom geschikt voor vele toepassingen. Het kan worden toegepast op zowel wanden als op vloeren. De prijzen zijn afhankelijk van de frequentie waarmee het oppervlakte belast gaat worden. Als u bijvoorbeeld microbeton laat toepassen op een veel gebruikte vloer dan moet dit een hogere slijtvastheid hebben dan in een ruimte waarin het stucwerk op normale wijze belast wordt. De prijzen van microcement en microbeton zijn ongeveer hetzelfde.
belast wordt. De prijzen van microcement en microbeton zijn ongeveer hetzelfde:

• Microcement vloeren standaard gebruik: vanaf €80,- per m2.
• Microbeton vloeren intensief gebruik: vanaf €110,- per m2.
• Microcement wanden standaard gebruik: vanaf €80,- per m2.
• Microbeton wanden in natte ruimte: vanaf €110,- per m2.

Waarom Microcement & Microbeton?

• Aan te brengen op praktisch iedere ondergrond
• Hoge krasbestendigheid
• Waterdicht
• Duurzaam
• Weinig milieubelastend
• Mogelijkheid om patronen aan te brengen
• Hygiënisch
• Duurzaam
• Veel keuze in kleur
• Weinig tot geen onderhoud
• Praktisch geen voorbereidingen nodig om het aan te laten brengen
• Harder en slijtvast in tegenstelling tot een gietvloer of Beton Ciré

Is Microcement/Microbeton geschikt voor natte ruimtes?

Microcement heeft een fijne korrelgrootte en daardoor een hoge krasbestendigheid. Microcement heeft een laagdikte van 1-2mm. Het kan op bijna iedere stevige vlakke ondergrond worden toegepast. Op bestaand stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Dat scheelt u een hoop kosten, sloopwerk en overlast! Het is geschikt voor zowel binnen als buiten en uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers! Het grote voordeel van Microcement in badkamers is de naadloze afwerking en daardoor ook zeer hygiënisch is.

Is Microcement geschikt voor renovatie

Het renoveren van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer is doorgaans een dure aangelegenheid. Er moet gesloopt, opgeruimd en verbouwd worden; al met al een intensief karwei. Het voordeel van microcement en microbeton is dat u op eenvoudige wijze de keuken of badkamer in een nieuw jasje kunt steken. Het kan vaak direct op uw oude tegels en aanrechtblad aangebracht worden zodat er geen sloopwerk aan te pas komt. Binnen een paar dagen heeft u een hygiënische, slijtvaste en duurzame afwerking in huis.

Waar komt Microcement/Microbeton vandaan?

Microcement komt oorspronkelijk uit Argentinië, waar het al ruim 20 jaar met succes wordt toegepast en sinds de laatste jaren ook in Spanje. Tegenwoordig worden deze afwerkingen overal ter wereld toegepast. Ze zijn zeer sterk, waterdicht en hygiënisch. Dankzij die eigenschappen worden ze vaak toegepast bij zowel particulieren als bedrijven en praktijken. Microbeton en microcement zijn te gebruiken voor een luxe, strakke look maar ook voor een warme en levendige uitstraling.
De Spaan Showroom is de enige licentiehouder en biedt u de juiste garanties. Onze specialisten hebben allen een cursus in Spanje gevolgd zodat zij dit geweldig product kunnen toepassen bij u!

Deel met...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest